Газлайтинг у стосунках

mega_li
Відправлено 1 тиждень тому в розділ ОСББ, переглянуто 23 раз(-ів)

Привіт. Пишу тут, бо трохи заплуталась. Останнім часом почала помічати дивні моменти в спілкуванні з близькою людиною: кажу про щось конкретне, а мені відповідають, що «я все вигадала» або «неправильно запам’ятала». І наче дрібниці, але я вже реально сумніваюсь у власних відчуттях. Хочу розібратися без драми. Як зрозуміти, це газлайтинг чи я просто надто чутлива? Можливо, у когось був подібний досвід?

Кількість коментарів: 1
  • vsav
    3 дня, 1 година тому

Останнім часом я вперше по-справжньому замислилась над тим, як моє оточення впливає на мій емоційний стан, і лише коли терапевт на Hedepy пояснив мені, як саме в середині речення може заховатися сенс про те, що таке газлайтинг https://hedepy.com.ua/%D0%BF%D1%80%D0%BE-%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B5/%D0%BD%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D2%91%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B3 і як він тихо руйнує самооцінку, я зрозуміла, що довгі роки жила в постійному сумніві у власній адекватності. Мені було важко розпізнати маніпуляції, поки фахівець не допоміг побачити їхні тонкі прояви, і це стало справжнім відкриттям, яке повернуло мені відчуття внутрішнього контролю. Я й не уявляла, що онлайн-формат може бути таким комфортним, але на Hedepy я почувалася повністю в безпеці та могла говорити відверто. Кожна сесія додавала мені ясності, і я почала знову довіряти власним відчуттям, замість того щоб сумніватися в собі через чиїсь слова. Терапевт не давав готових рішень, а допомагав мені побачити ситуації під іншим кутом, і саме це стало ключем до внутрішніх змін. Тепер я з більшою впевненістю визначаю свої кордони й можу сказати, що робота над собою приносить не страх, а полегшення. І якщо хтось вагається, чи варто пробувати, я щиро раджу онлайн-терапію на Hedepy, бо правильний спеціаліст дійсно знаходить ті самі «правильні слова», які давно потрібні, але ніхто раніше не вимовляв.

Додати коментар
Форум
Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь, щоб залишити коментар!

Розділи
ОСББ

тут обговорюємо питання щодо створення та роботи ОСББ