Оподаткування товарів з AliExpress

Andi
Відправлено 14 годин тому в розділ ОСББ, переглянуто 8 раз(-ів)

Підкажіть, будь ласка, як зараз оподатковуються товари з AliExpress та інших китайських маркетплейсів? Цікавлять актуальні правила, пороги безмитного ввезення, ставки податків і зборів, а також як правильно оформлювати покупки, щоб уникнути проблем на митниці.

Кількість коментарів: 1
  • Ofelia
    12 годин тому

Я теж нещодавно вирішувала це питання, бо часто замовляю товари з AliExpress і інших китайських маркетплейсів, і зрозуміла, що правила оподатку­вання та митного оформлення в Україні змінилися. Дуже корисну та актуальну інформацію я знайшла в статті на сайті https://www.zhitomir.info/news_230109.html — там детально пояснено, як зараз оподатковуються покупки з‑за кордону, які пороги для безмитного ввезення, скільки податків доведеться сплатити та що треба знати перед замовленням. Зокрема, важливо розуміти, що безмитний поріг змінюється залежно від вартості і ваги відправлення, і якщо його перевищено, доведеться платити ПДВ та, за потреби, ввізне мито. Також у статті є приклади розрахунку податків і поради, як правильно оформити посилку, щоб не виникало затримок на митниці — наприклад, точне заповнення декларації, правильне зазначення коду товару і вартості. Особисто я завжди перевіряю умови доставки продавця, намагаюся не перевищувати безмитний поріг, а при замовленні дорожчих товарів уточнюю, які саме збори доведеться сплатити, щоб потім не було неприємних сюрпризів.

Додати коментар
Форум
Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь, щоб залишити коментар!

Розділи
ОСББ

тут обговорюємо питання щодо створення та роботи ОСББ