Перенесення ядра бізнесу в онлайн: хто насправді відповідає за збої?

Назарій
Відправлено 2 дня, 19 годин тому в розділ ОСББ, переглянуто 3 раз(-ів)

Привіт усім!

Останнім часом багато думаю про те, як ми всі легко стали переносити серце нашого бізнесу на сторонні сервери. Наше керівництво зараз активно просуває ідею міграції основної ERP-системи у хмару, аргументуючи це економією та сучасністю. З одного боку, це логічно. Але з іншого — мене відверто непокоїть питання розподілу відповідальності.

Одне діло тримати десь на аутсорсі корпоративний сайт, а зовсім інше — систему, зупинка якої паралізує виробництво. Намагаючись розібратися в технічному боці та гарантіях провайдерів, я якраз шукав інформацію і натрапив на непоганий розбір про хмарний сервіс для критичних систем https://debaty.sumy.ua/news/hmarnij-servis-dlya-kritichnih-sistem-arhitektura-model-vidpovidalnosti-ta-masshtabuvannya і це наштовхнуло мене на думку, що ми зовсім не так оцінювали власну зону відповідальності. Навіть у найдорожчих дата-центрах безпека ОС та налаштування баз даних — це виключно наш головний біль.

А як ви вирішуєте цю проблему у своїх компаніях? Чи готові ви повністю віддати критичні сервіси назовні, чи вважаєте, що власна серверна кімната — це єдиний гарант спокійного сну? Дуже цікаво почути ваш досвід!

Коментарі відсутні.
  • Додайте перший коментар!

Додати коментар
Форум
Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь, щоб залишити коментар!

Розділи
ОСББ

тут обговорюємо питання щодо створення та роботи ОСББ