Заплутався в IaaS, PaaS та SaaS: як не злити бюджет на старті проєкту?

Назарій
Відправлено 2 дня, 19 годин тому в розділ ОСББ, переглянуто 4 раз(-ів)

Привіт спільното!

Сперечалися днями з нашою командою розробників щодо розгортання нового стартапу, і я зловив себе на думці, що всі ці абревіатури починають зливатися в суцільну кашу. Один кричить, що нам потрібен повний контроль і "голі" віртуалки, інший просить готову платформу, бо не хоче возитися з операційками.

Мене непокоїть те, що якщо ми оберемо неправильну архітектурну модель на старті, потім переплатимо за непотрібне адміністрування або впремося в технічні обмеження. Щоб якось аргументувати свою позицію, я шукав нормальні пояснення про те, що означають популярні абревіатури https://fintechinsider.com.ua/iaas-paas-saas-baas-shho-oznachayut-populyarni-abreviatury-ta-v-chomu-riznyczya-mizh-nymy/ і це наштовхнуло мене на думку, що нам взагалі варто дивитися в бік бекенду як послуги (BaaS). Це хоча б дає чітке розуміння, де закінчується наш код і починається робота інженерів дата-центру.

А як ви домовляєтеся з командою на старті? Яку модель найчастіше обираєте для швидкого запуску і чому? Буду вдячний за поради!

Коментарі відсутні.
  • Додайте перший коментар!

Додати коментар
Форум
Будь ласка, увійдіть або зареєструйтесь, щоб залишити коментар!

Розділи
ОСББ

тут обговорюємо питання щодо створення та роботи ОСББ